Együttműködési megállapodást írt alá a hét végén a bölöni alapítású, Sepsiszék több településéről származó táncosokat tömörítő, a megyeközpontban működő Kékvirág Néptáncegyüttes és a balatonszentgyörgyi Kis-Balaton Néptáncegyüttes. Sepsiszentgyörgy névtestvérének küldöttsége a Székelyföld Napok alkalmából érkezett Háromszékre.

A Kékvirág Néptáncegyüttes pénteken a Kis-Balaton Néptáncegyüttessel, valamint a sepsiszentgyörgyi Harmónia kamarakórussal együtt tartott bölöni előadás alkalmával ünnepelte a testvérkapcsolat szentesítését, szombaton pedig Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere fogadta a vendégküldöttséget, akik később meglátogatták a Székely Nemzeti Múzeumot és a Székely Mikó Kollégiumot. Vasárnap a Kónya Ádám Művelődési Házban a Kis-Balaton tánccsoport mellett fellépett a Százlábú Néptáncegyüttes és a Harmónia Kamarakórus.
A közös programok kiemelt mozzanataként együtt nyitották meg a helyi szervezők és a balatonszentgyörgyiek a Pál utcai fiúk Egyesület által harmincöt év alattiaknak meghirdetett fotópályázatra beérkezett alkotásokból össze­állított kiállítást a Di Stefano bárban (a tárlat két hétig látogatható), amelynek címe: Szentgyörgy, én így szeretlek. A  harminc beküldött fotó értékelése alapján a fődíjat a sepsiszentgyörgyi Kocsis-Boldizsár János nyerte.

eredeti cikk

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?