A Harmónia kamarakórussal flashmob (villámcsődület) fellépést vállaltunk az OSK-Botosani meccs szünetében. A terv az volt, hogy a rétyi Fúvó Shock és a tánccsoportok után közvetlenül, elénekeljük a Bella ciao című olasz partizán darabot, amellyel az OSK-nak szerettünk volna kedveskedni, illetve egyidőben a közelgő, június 15-i Goran Bregović koncert hírét vinni.
A két produkcióra bevonulással összesen 10 percünk volt. A Fúvó Shock hatalmas tapsvihara után alig 2 percünk maradt beindítani a zongorát, keverőt, mikrofonokat. A felszerelésünk soha nem hagyott még cserben, a tegnap viszont annyi wifi hálózat volt a stadionban (többek közt az élő közvetítések, a média, sajtó hálózatai), hogy az tablett, amiről irányítjuk a keverőt egyszerűen nem tudott csatlakozni a keverőhöz, hogy elindítsa. Két perc próbálkozás nem volt elegendő idő sajnos. Azonnal távoznunk kellett a pályáról, hiszen közeledett a második félidő kezdete, a megadott időkeretbe így már nem fértünk volna bele. A kórus levonult, kivéve engem. A hangszereknél maradtam, ahol 1 perccel a kórustagok távozása után azonnal működött a csatlakozás, minden beindult. Egyetlen percen múlott a fellépés sikere.
A szervezőkkel való telefonos egyeztetéskor ők azt javasolták, hogy mondjuk le a produkciót. De NEM. A Harmónia soha nem ad fel semmit! A felszerelés beindult, a dalt el fogjuk énekelni, még ha a legvégén is! Így tettünk hát. Az érdeklődők tapssal köszönték meg, mi meg büszkén vonultunk le a pályáról, amely a sportolók számára is mindig a “soha nem adom fel” helyszíne.

Ím a felvétel (köszönjük a Covasnamediának)!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?