December 5-ét az ENSZ 1985-ös közgyűlése óta tartják az ön­kéntesek világnapjának; ilyenkor világszerte rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az önkéntesek munkájára. Megyénkben az önkéntesek bálja vált hagyománnyá, amelyet idén december 14-én szervezett meg a Háromszéki Önkéntes Központ.

A központ vezetője, Grüman Éva Orsolya megnyitóbeszédé­ben kiemelte: az önkéntesek az év folyamán a legnagyobb kincsüket adják: az idejüket. Hétköznapjaink része, életforma lett az önkéntes munka, a legnagyobb létszámú rendezvények száma 33 903. Emiatt véli úgy, hogy a megyében kifejtett ifjúsági, civil élet példaértékű az egész ország számára.

A következőkben Kelemen Szilárd HÁRIT-elnök és sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, Kristó Kinga, a Kovászna Megyei Ifjúsági Alapítvány elnöke és Maria Badiu tanárnő, az Alexandra Ducancea Ifjúsági Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, sikeres évet kívánva mindazoknak, akik önzetlenül részt vesznek szervezetük programjainak lebonyolításában.

Az eseményen 130 háromszéki ifjúsági, civil vezető és önkéntes fiatal vett részt. Sor került a 2018-as évben lezajlott ifjúsági rendezvények kiértékelésére. Díjazták a jelen levő 31 megyei ifjúsági, civil szervezetet, a legaktívabb háromszéki önkénteseket. A 2018-as év legnagyobb létszámú rendezvénye a Salvatore Egyesület Figyelj az egészségedre! programja lett, amelyben a megye több településén 18 000 személy vett részt.

Kitüntetésben részesült a megye legfiatalabb önkéntese, Albert Gergő (fotó), aki hatévesen a Máltai Ifjúság sepsiszentgyörgyi szervezetében tevékenykedik. A legtapasztaltabb önkéntesnek járó díjat idén Pokhé Éva kapta, aki az L. A. B. Életmentő Kupakok Egyesület önkénteseként tevékenykedik.

A rendezvény színvonalát két kulturális mozzanat is növelte: a kilencedik önkéntesbált a 2013-ban alakult ifjúsági Harmónia kamarakórus jóvoltából jubileumi bemutatóval indítottuk, a díjkiosztás után pedig Barabás Bea és Sánta Máté, a Kék Hold Táncklub tagjai varázsoltak ünnepi hangulatot a terembe. A mulatság hajnalig tartott.

eredeti cikk

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?