A 2017-es Adventi találkozóhoz, illetve a 2018-as Aranyosszéki Ifjúsági Találkozóhoz hasonlóan, 2019-ben is szerveztünk magyar-magyar testvérkapcsolat ápolására alapuló találkoztót, ezúttal a magyarországi Szentes városból érkező „Jövőnkért Néptáncegyüttes”-el közösen.

Május 3.-án reggel érkezett Sepsiszentgyörgyre a néptáncegyüttes, akiket természetesen a Harmónia egyesület előljárói fogadtak. A közös reggeli után a tánccsoport és a kórus is készülődött a déli koncertekre.

A Harmónia kamarakórus 12:00 órakor nyitotta meg az Ifjúsági Udvart, ahol modern és hagyományos darabokkal is elkápráztatták a hallgatóságot, majd kezdődhetett a néptánc.

12:30 – tól lépett fel a Kék Virág Néptáncegyüttes, akik a székely faluból, Bölönből érkeztek.

13:00 órától csendült fel a magyarországi népzene, amelyre a Jövőnkért Néptáncegyüttes táncoltak. Előadtak Kalotaszegi legényest, Mezőségi páros táncot, Somogyi táncokat és Rábaközi dúst is.

A fellépések után, a Harmónia és a Jövőnkért Néptáncegyüttes megkötötték a partnerkapcsolati megállapodást, amely szerint jövőben is fogják egymást segíteni és testvér egyesületként tekintenek egymásra.

Május 4.-én közösen látogattunk el a híres Vadászmúzeumba.

Május 5.-én búcsúztunk el a néptánccsoporttól, akik nagyon jól érezték magukat városunkban. A Szentgyörgynapok és a város csodálatos látványosságai nagyon tetszettek az idelátogató magyar testvéreinknek.

A Harmónia egyesület idén ismét bebizonyította, hogy tökéletesen megfér egymás mellett a meghitt, modern, magyar és angol muzsika, illetve hagyományos népzene, néptánc is.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?